Politiikan ympäristö- ja ilmastoasioissa tulee olla kestävää. Sillä turvataan sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus. Suomen eteläisimmässä kaupungissa asuvana, minulle on todella tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia Suomen kauniista ja puhtaasta luonnosta. Ilmastotavoitteisiin kurkottaminen on tärkein ympäristöpoliittinen haaste. Luonnon monimuotoisuuden säilyminen on tärkeä tavoite, johon meidän tulisi keskittyä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen tulee tehdä maailman laajuisena yhteistyönä.

Ilmasto- ja ympäristövaikutukset täytyy huomioida kaikessa päätöksenteossa. Asiantuntijoita tulee kuulla. Asiantuntijoiden näkemykset täytyy huomioida, jotta voidaan toteuttaa kestävää ilmastonmuutoksen torjuntaa. Suomen tulee pysyä tavoitteessaan hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä. Siirtyminen ympäristöystävällisiin liikennöintimuotoihin, kuten raideliikenteeseen, on tavoiteltavaa. Suurimmat kaupungit yhdistävä kaksoisraiteellinen rataverkko kannattaisi rakentaa, jolloin raideliikenteestä tulisi potentiaalinen vaihtoehto lentoliikenteelle.

Ympäristönsuojelun resursseja täytyy ohjata uusiutuviin energiamalleihin. Julkisissa investoinneissa ja yritystukijärjestelmissä tulisi suosia päästötavoitteisiin sitoutuneita yhteisöjä sekä yhtiöitä. Verotusta tulisi uudistaa, jotta sillä voidaan motivoida kaikkia toimijoita tavoittelemaan päästövähennyksiä. Ympäristönsuojelun kustannuksia tulee kohdentaa järkevästi ja oikeudenmukaisesti.


0 Comments

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *